מגזין הבלוק: האתגר התכנוני של דורית סלע הפך למרחב מגורים מוקפד ומרשים

מגזין הבלוק: האתגר התכנוני של דורית סלע הפך למרחב מגורים מוקפד ומרשים

בכתבה שפורסמה באתר מגזין “הבלוק”, נכתב על פרויקט מגורים מאתגר שניצב בפני דורית סלע, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים. למרות שפע האתגרים התכנוניים, התוצאה הסופית שהתקבלה היא של בית מודרני, מואר, התואם בדיוק לצרכים ולטעמם של יושביו.

בית הקרקע, המאכלס משפחה בעלת ארבע ילדים וממוקם מיישובי השרון, היה חלק מבית דו-משפחתי מצד אחד וסמוך מאוד לבית השכנים מהצד השני. היה צורך לתכנן את הפונקציות השונות של הבית בצורה כזו שבני המשפחה יוכלו ליהנות ממקסום אוויר ואור טבעיים שיפציעו מעבר לחזית האחורית והקדמית, שפונות לחצר ולבריכה. הפתרון היצירתי של סלע כלל חלון אלכסוני עצום המחדיר שפע אור אל הבית, וכן סקיילייט מעל איזור המדרגות המכניס אור ויוצר תחושה של אור ומרחב. בחזית האחורית התוקנו חלונות מקצה לקצה.

בעלי הבית שאפו ליצור מראה צנוע, מדויק ואלגנטי.

כתיבת תגובה